Section outline

  • Управління та бізнесуФакультет управління та бізнесу

    • Федорова Вікторія ОлександрівнаДоцент кафедри економіки і підприємництва, Кандидат економічних наук


      Курс «Логістика» розроблено для формування у здобувачів вищої освіти знань щодо сутності, етапів розвитку та функцій логістики; класифікації матеріальних, фінансових та інформаційних потоків і параметрів, що характеризують ці потоки; завдань логістики в сфері постачання, виробництва, складування, транспортування, розподілу, управління матеріальними запасами та сервісного обслуговування. Курс допоможе набути вмінь щодо визначення потреби в матеріальних ресурсах; здійснення вибору постачальника різними методами; приймання обґрунтованого рішення щодо використання власного чи найманого складу; оцінювання вартості запасу та витрат матеріалу різними методами; управління матеріальними ресурсами за допомогою АВС-аналізу та ХYZ-аналізу; визначення місця розташування розподільчого складу; оцінювання рівня та визначення оптимального розміру логістичного сервісу.

    • Приходько Дар'я Олександрівна, доцент, к.е.н.

      Дистанційний курс Вступ до фаху 051 - «Економіка» розкриває сутність і значення економіки, ознайомлює абітурієнтів з майбутньою спеціальністю за фахом 051 – «Економіка». Вступ до фаху 051 - «Економіка» розроблено для всіх бажаючих отримати універсальну освіту економічної спрямованості, що сприяє працевлаштуванню на багатьох підприємствах. Дистанційний курс Вступ до фаху 051 - «Економіка» розроблено для абітурієнтів шкіл, коледжів, технікумів, училищ, ліцеїв, що прагнуть отримати вищу освіту. Цілі курсу: формування у абітурієнтів системи знань про сутність і зміст економіки в сучасних ринкових умовах і конкуренції.

    • Шершенюк Олена Миколаївна, доцент кафедри економіки і підприємства, к.е.н.

      Навчальний курс «Основи підприємництва» вивчає теорію та практику підприємництва як провідної форми господарювання за умов ринкової економіки, основні правила сучасної підприємницької діяльності, засади та умови створення і функціонування суб'єкта підприємництва. Метою курсу є формування підприємницької культури і системи спеціальних знань з організації суб'єктів підприємницької діяльності, набуття практичних навичок щодо застосування понять, принципів та методів для заснування власної справи та забезпечення успішного її розвитку. Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни є одержання студентами знань та умінь у сфері початкових дій у бізнесі, розумінні логіки та схем підприємницької діяльності у загальному вигляді, типології підприємства, дослідженні середовища підприємницької діяльності, соціальної та етичної відповідальності бізнесу, процесу створення підприємства, аналізу власних можливостей щодо кар’єри у бізнесі. В результаті вивчення дисципліни студент повинен: знати: понятійно-категорійний апарат підприємництва; основні види та організаційно-правові форми підприємництва; функції та принципи здійснення підприємництва; рушійні сили розвитку підприємництва; фактори зовнішнього середовища прямого та непрямого впливу на підприємницьку діяльність; технологію та основні етапи заснування підприємницької справи; структуру процесу оцінки й управління ризиками; шляхи розвитку підприємництва; суть бізнес плану, як основного фінансового документу, що супроводжує підприємництво. вміти: виділяти значення та особливості підприємництва в економіках розвинутих країн світу; визначати перелік та користуватися нормативними документами, що регулюють підприємницьку діяльність в Україні; оцінювати вплив зовнішніх факторів на здійснення господарської діяльності суб'єктами підприємництва; обґрунтовувати вибір найбільш привабливих напрямів діяльності з різних видів підприємництва; оцінювати рівень ризикованості заснування підприємницької справи та визначати напрямки зниження ризику нового бізнесу; обирати оптимальну стратегію коопераційних зв'язків для розвитку власного бізнесу, застосовувати етичні норми поведінки підприємця в умовах конкурентного середовища, мати навички розробки бізнес-плану.

    • Догадайло Яна Вікторівна, доцент кафедри менеджменту, кандидат економічних наук

      В курсі з урахуванням вимог нормативної програми дисципліни «Економіка та фінанси підприємства» подається перелік обов’язкових для вивчення питань. Головну увагу звернуто на наступні теми: основні фонди та оборотні засоби підприємства, стимулювання та оплата праці, поточні витрати та собівартість продукції, ціноутворення, фінансові результати діяльності підприємства та забезпечення ефективності та конкурентоспроможності підприємства. В курсі стисло викладається зміст кожної теми, приводиться список рекомендованої літератури для більш детального вивчення обов’язкових для розгляду питань, та перелік практичних завдань

    • Вербицька Вікторія Іванівна, доцент кафедри обліку і оподаткування, кандидат економічних наук

      Дисципліна спрямована на формування знань з особливостей обліку в основних галузях економіки: в сільському господарстві (рослинництві і тваринництві), будівництві, торгівлі і громадському харчуванні та ін; набуття досвіду обробки обліково-економічної інформації, формування звітності та використання її в економічній роботі на практиці. Дисципліна орієнтує на пошук неформальних взаємозв’язків і взаємозалежностей між галузевими особливостями ведення економічної діяльності та принципами побудови і методами облікового відображення фактів господарського життя протягом відповідного звітного періоду.