Section outline

  • Дорожньо-будівельнийДорожньо-будівельний факультет

    • Смолянюк Надія Володимірівна, доцент кафедри мостів, конструкцій і будівельної механіки ім. В.О. Російського, к.т.н.

      Курс для підготовки бакалаврів технічних спеціальностей. Курс дозволяє дистанційно засвоювати здобувачеві необхідні знання для самостійного вирішення професійних задач в галузі міцності матеріалів та будівельних конструкцій, а також практичного використання методів розрахунку при проектуванні транспортних споруд, конструктивних елементів, деталей механізмів та машин.

    • Мусієнко Ігор Володимирович, доцент кафедри Проектування доріг, геодезії і землеустрою, кандидат технічних наук

      За допомогою данного курсу можна оволодіти: 

      • Здатністю виконувати виробничі та навчальні завдання із застосуванням основних методів, інструментів, матеріалів та інформації за встановленими нормами часу і якості; 

      • Здатністю демонструвати знання і розуміння основних теорій, методів, принципів, технологій і методик в галузі геодезії і землеустрою; 

      • Здатністю самостійно збирати, обробляти, моделювати та аналізувати геопросторові дані у польових та камеральних умовах; 

      • Здатністю організовувати та здійснювати польові і камеральні роботи щодо створення топографічних і кадастрових планів і карт, землевпорядної документації, обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань; 

      • Здатністю розробляти проекти і програми, організовувати та планувати польові роботи, готувати технічні звіти та оформлювати результати польових, камеральних та дистанційних досліджень в геодезії та землеустрої, розробляти проекту та виконавчу документацію землевпорядних, топографо-геодезичних, вишукувальних робіт. 

      • Вивчення нормативно-правові засади відносин у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності, державного земельного кадастру та землеустрою для забезпечення потреб держави і громадян результатами геодезичної, картографічної і землевпорядної діяльності; 

      • Вивчення теоретичні основи геодезії, вищої та інженерної геодезії, топографічного і тематичного картографування, складання та оновлення карт, дистанційного зондування Землі та фотограмметрії, землеустрою, оцінювання нерухомості і земельного кадастру; • Методами збирання інформації в галузі геодезії і землеустрою, її систематизації і класифікації відповідно до поставленого проектного або виробничого завдання; • Використовувати геодезичне і фотограмметричне обладнання і технології; володіти методами дослідження, повірки й експлуатації геодезичних, приладів і систем, методами організації та проведення їх метрологічної атестації; 

      • Виконувати геодезичні розмічувальні роботи на будівельному майданчику з винесення в натуру проектів будівель та інженерних споруд, проведення обмірних робіт і виконавчих зйомок, зі складання виконавчої документації, польового і камерального трасування лінійних споруд, вертикального планування територій.

    • Єгорова Лілія Михайлівна, доцент кафедри ТДБМіХ, к.х.н.

      Метою курсу є підготовка фахівців профільної галузі фізико – хімічних процесів, які будуть застосовані у майбутній професійній діяльності. Основною задачею є формування у студентів знань на творчому рівні, системи умінь щодо рішення типових задач діяльності на стереотипному рівні та уявлень про місце дисципліни у системі наукових знань.

    • Лежнева Олена Іванівна, доцент кафедра Екології, кандидат технічних наук

      Програма навчальної дисципліни «Основи наукової діяльності» розроблена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра з галузі знань 10 «Природничі науки» за напрямом підготовки 101 «Екологія». 

       Предметом вивчення навчальної дисципліни є принципи планування, організації та проведення наукових досліджень. Програма навчальної дисципліни складається з трьох змістових модулів: 

      1. Наука як продуктивна сила людства. Підготування обґрунтування наукового дослідження. 
      2. Методи наукових досліджень. 
      3. Проведення експериментальних досліджень та оформлення одержаних результатів. 

       Метою викладання навчальної дисципліни “Основи наукової діяльності” є підготовка фахівців профільної галузі до виконання науково-дослідної роботи, постановки і вирішення наукових завдань. Основними завданнями вивчення дисципліни: 

      • освоєння і практичне використання методів наукових досліджень; 
      • ознайомлення із методами аналізу та обробки результатів експериментальних даних; 
      • отримання умінь щодо рішення актуальних проблемних завдань на стереотипному рівні та уявлень про місце дисципліни у системі наукових знань.

    • Шевченко Вікторія Олександрівна, доцент кафедри інформатики та прикладної математики, к.т.н.

      Дистанційний курс призначений для вивчення дисципліни Основи програмування як в дистанційній, так і в очній формах та зорієнтований на навчання студентів в 1 семестрі 1 курсу спеціальностей 132 Матеріалознавство та 133 Галузеве машинобудування. Згідно навчальному плану курс має 16 тижнів: 8 лекційних тижнів та 8 тижнів лабораторних робіт. Крім завдань з лабораторних робіт курс містить комплекти тестів по кожній темі для оцінки знань та вмінь студентів під час навчання та завдання у вигляді обговорення в форумах запропонованих тем, створення словників та звітів з лабораторних робіт. Курс пройшов апробацію в учбовому процесі і використовувався як при очній формі навчання, так і при дистанційному навчанні під час карантину. Під час карантину курс був доповнений записами відолекцій та відеоконсультацій з лабораторний робіт.