Теми тижня

  • Загальне

    Шановні школярі та батьки!

    Ми пропонуємо Вам ознайомитись з сайтом кафедри та сторінкою для абітурієнта, сформулювати та розмістити у форумі питання до завідувача кафедри.

    Підчас вебінару завідувач кафедри розповість про спеціальність, які функції виконує інженер з цієї спеціальності, на яких робочих місцях він може працювати, яку роль спеціальність відіграє у сучасному суспільстві, яке у неї майбутнє, дасть відповіді на питання з форуму. Під час вебінару завідувачу кафедри можна задати питання або у чаті, або через мікрофон.

    Тривалість вебінару до 1 години. 

    Для участі у вебінару необхідна реєстрація на сайті http://dl.khadi.kharkov.ua/login/index.php, яка відбувається тільки один раз. Для участі у інших вебінарах треба тільки зайти під своїм логіком та паролем

    Для участі у вебінару треба встановити флешплеєр Adobe, рекомендується використовувати браузер Хром.

  • 13 грудня 2017 р.

    klets

    Клец Дмитро Михайлович

    завідувач кафедри Комп'ютерних технологій і мехатроніки, доктор технічних наук, професор 
  • 20 грудня 2017 р.

    krivoruchko

    Криворучко Оксана Миколаївна

    Завідувач кафедри управління та адміністрування, доктор економічних наук, професор, Дійсний член Транспортної академії наук, Почесний працівник транспорту.

  • 19 січня 2018 р.

    klimenko

    Клименко Валерій Іванович

    Завідувач кафедрою автомобілів, професор, кандидат технічних наук, 
    лауреат Державної премії України

    Народився 16 грудня 1951 р. У 1967-1970 рр. навчався у Трубчевському політехнічному технікумі. З 1973 до 1978 рр. навчався у автомобільному факультеті Харківського автомобільно-дорожнього інституту (ХАДІ), закінчивши його з відзнакою. У 1985 р. захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата технічних наук, у 1989 р. йому присуджено звання доцента. Наукове звання професора присуджено у 2003 р. З 01.12.1997 р. працює завідувачем кафедри автомобілів.

    До кола наукових інтересів Валерія Івановича входить активна безпека автотранспортних засобів, динаміка і статика пневматичних систем автотранспортних засобів.

    Під його керівництвом захищено 6 кандидатських дисертацій, опубліковано 246 наукових праць, у тому числі шість монографій, два підручника та 82 документи, що підтверджують авторське право.

    Валерій Іванович Лауреат Державної премії України  в галузі науки і техніки, академік транспортної академії України, почесний професор Технічного університету «МАДІ» (2005), відмінник освіти України (2000), почесний працівник транспорту України (2008).

    Клименко В. І. нагороджений знаком МОН України «Петро Могила» (2001).

  • 24 січня 2018 р.

    nagornyНагорний Євген Васильович

    завідувач кафедри транспортних технологій, доктор технічних наук, професор.

    В 1972 р. захистив кандидатську дисертацію, а в 1994 р. – докторську дисертацію, присвячену удосконаленню технології роботи сортувальних станцій. У 1995 р. присвоєне вчене звання професора.  У 1996 році Є.В. Нагорний обраний дійсним членом Транспортної академії України.

    В теперішній час є членом Спеціалізованих рад при ХНАДУ та Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (ДНУЗТ).

    Є.В. Нагорний підготував 25 кандидатів та 4 докторів технічних наук. Ним підготовлено 190 наукових праць, із них опубліковано 2 монографії, 3 підручники, 2 навчальних посібники, він має 6 авторських свідоцтва та 2 патенти.

    Наказом Президента України йому призначено Державну стипендію наукового діяча.

  • 31 січня 2018 р.

    ivanilovІванілов Олександр Семенович

    доктор економічних наук, професор, академік Академії будівництва України. заслужений діяч науки і техніки України.

    Має більше 500 публікацій, які видавалися в США, Великій Британії, Португалії, Польщі, Австралії, Венесуелі, Болгарії, Грузії, Казахстані, Росії, Україні, серед яких 4 підручника, 19 навчальних посібників, 17 монографій, 134 збірників методичних вказівок. Під його керівництвом було захищено 10 кандидатів економічних наук.
    Має 13 державних нагород, а 26 липня 2017 року йому Указом Президента України призначено довічну  державну стипендію як видатному діячу науки.

  • 7 лютого 2018 р.

    vnukovaВнукова Наталія Володимирівна

    завідувач кафедри «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», доктор технічних наук, професор

    Напрям наукових досліджень: «Науково-методологічні основи екологічної безпеки комплексу автомобіль-дорога-середовище». Має 203 публікацій (147 наукових, 50 навчально-методичного характеру). З них 48 статей, опублікованих у фахових виданнях України та 7 у провідних закордонних виданнях. Є автором 4 навчальних посібників, 1 словника, 3 монографій, 2 авторських свідоцтв, 4 патентів. 

  • 14 лютого 2018 р.

     gorobyГоровий Дмитро Анатолійович

    Завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, доцент академік Академії економічних наук України

    Горовий Д.А. є автором понад 120 наукових та навчальних праць, є членом двох спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій: Д 64.050.02 у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» і Д 12.052.02 у ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», м. Маріуполь

  • 21 лютого 2018 р.

    polyarusПолярус Олександр Васильович

    завідувач кафедри метрології та безпеки життєдіяльності, доктор технічних наук, професор

     Має більше 180 науково-методичних праць. Підготував 8 кандидатів наук та одного доктора технічних наук.  Для комунального підприємства “Харківський метрополітен” під його керівництвом розроблений вимірювальний візок для контролю положення контактної рейки, який пройшов метрологічну атестацію і прийнятий до експлуатації в метрополітені в грудні 2013 року. 

  • 28 лютого 2018 р.

     gorobyНаглюк Іван Сергійович

    Завідувач кафедри організації і безпеки дорожнього руху, доктор технічних наук, професор

      Працює у напрямку дослідження властивостей паливно-мастильних матеріалів та вплив їхніх параметрів на стабільність роботи вузлів і агрегатів транспортних засобів та на активну безпеку автомобіля.




  • 14 березня 2018 р.

    volkovВолков Володимир Петрович

    Завідувач кафедри технічної експлуатації та сервісу автомобілів, доктор технічних наук, професор, почесний працівник транспорту України


    Науковий напрям досліджень - Інтелектуальні системи управління працездатністю автомобілів.

    Автор та співавтор понад 500 науково-методичних праць, з яких 22 монографії, 10 підручників, 25 навчальних посібників.



  • 21 березня 2018 р.

    gorbachevГорбачов Петро Федорович

    Завідувач кафедрою транспортних систем і логістики, доктор технічних наук, професор.

    Народився 17 травня 1964 року. В 1981 році поступив у Харківський автомобільно-дорожній інститут (ХАДІ) на інженерно-економічний факультет, навчався за фахом «Експлуатація автомобільного транспорту». Закінчив інститут з відзнакою в 1986 році. Працював начальником автоколони в Інгулецьком пасажирському автотранспортному підприємстві, після чого, наприкінці 1986 року був переведений у науково-дослідний сектор ХАДІ. У 1993 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальностями «Експлуатація автомобільного транспорту» і «Транспортні системи міст». У 2009 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю «Транспортні системи», у 2010 році отримав вчене звання професора.
    З 2011 року очолив кафедру транспортних систем і логістики та за цей час підготував 7 кандидатів технічних наук та одного доктора фізико-математичних наук.