Section outline

  • ФІЛОСОФІЯ 

                                                                            

           Філософія є фундаментом культури і одночасно синтезує різноманітні знання з усіх галузей пізнання та практики. Проблеми для аналізу філософія черпає із самого життя, усі вони відображують реальне буття. Рішення філософських проблем допомагає усвідомити оточуючий людину світ у його цілісності і багатоманітності, місце власного „Я” в ньому, визначати життєве призначення та здійснити повноцінну самореалізацію на всіх етапах життєвого шляху.

    Навчальна дисципліна „Філософія” є складовою циклу гуманітарних та соціально-економічних дисциплін для підготовки за всіма напрямками базової освіти. Роль філософії у суспільстві важко переоцінити.

          У дистанційному  курсі викладені найбільш важливі проблеми нормативного курсу філософії, що вивчається в вищих навчальних закладах. Зміст курсу побудований таким чином, щоб вивчення дисципліни могло бути адаптовано  до дистанційної форми навчання у  відповідності до профілю ХНАДУ  та майбутньої спеціальності студентів.

           Запропонована  до кожної теми література, дає можливість не тільки розширити, але й поглибити знання з конкретних філософських питань, а також підготувати реферат на обрану тему в межах навчального курсу.