ПРОМИСЛОВА ОБРОБКА ДАНИХ

Мета курсу: розвинення дослідницьких навичок в області теорії і методології збору, аналізу та обробки даних вимірювань в просторово розподілених вимірювальних системах промислових підприємств,  привиття практичних навичок та вмінь застосовувати основні методи та підходи для побудови і достовірного функціонування  вимірювальних кластерів промислових підприємств.

Предмет курсу та його науковий зміст:

Предметом курсу  є педагогічно адаптована система понять про теоретичні та методологічні основи побудови вимірювальних кластерів при розв’язанні задач в умовах практичної діяльності фахівця.

            Науковий зміст: Промислова обробка даних. Загальні відомості. Методи обробки та аналізу даних вимірювань на машинобудівному підприємстві. Метрологічний кластер машинобудівного підприємства. Система моніторингу та аналітики метрологічного кластеру машинобудівного підприємства.  Основи промислового Ітернету речей. Методика використання Raspberry Pi та Orange Pi в якості шлюзів цифрових датчиків метрологічного кластера машинобудівного підприємства. Методика використання одноплатних комп’ютерів Raspberry Pi та Orange Pi в якості шлюзів аналогових датчиків метрологічного кластера машинобудівного підприємства. Методи усунення невизначеності результатів аналізу даних вимірювань та пронозування метрологічної надійності в метрологічному кластері промислового підприємства.

    Місце у структурно-логічній схемі: курс вивчається після дисциплін: "Вимірювальні перетворювачі", "Методи визначення метрологічних характеристик засобів вимірювальної техніки". Навчальна дисципліна  забезпечує підготовку студентів з навчальної дисципліни: "Комп’ютеризовані вимірювальні інформаційні системи".